Finanskonferansen, som arrangeres av LO Finans, har etterhvert blitt en tradisjon i Oslo Kongressenter.  Også denne gangen hadde LO Finans greid å få finansminister Siv Jensen til å komme til konferansen. Omkranset av sikkerhetsvakter entret finansministeren møtet i kjent stil, og selv om hun denne gangen var mer formell enn tidligere, var det opplagt at hun likte å få sagt sine meninger til denne forsamlingen. 

Etter et meget interessant foredrag om finansbransjens framtid av analytiker i Menon Economics Torbjørn Bull Jenssen, fikk både administrerende direktør i DNB Rune Bjerke, administrerende direktør i Sparebank1 SR Arne Autreid, LO nestleder Hans Christian Gabrielsen og forbundsleder i Handel og Kontor Trine Lise Sundnes holde innlegg om temaet:  Digitaliseringen er her !  Utfordringer for næringen og rammevilkår.

Finanskonferansen var preget av at finansbransjen står foran en digitalisering som vil kreve kompetanse-endring og nye måter å jobbe på.  Det vil bli en utfordring for fagbevegelsen å tilpasse morgendagens tariffavtaler til et nytt digitalt samfunn.

Konferansen ble kyndig ledet av tidligere tv-kjendis Geir Helljesen.

Hele konferansen ble streamet og kan sees via nettsidene til LO Finans.

Les hva FriFagbevegelse skriver om Finanskonferansen her

Disse deltok på Finanskonferansen 2017:

Siv Jensen

Rune Bjerke

Hans Christian Gabrielsen

Trine Lise Sundnes

Torbjørn Bull Jenssen

Arne Austreid

 

 

 

 

Geir Helljesen