Det har lenge vært prat om at de LO-organiserte innen finansbransjen burde samle seg i ett og samme fagforbund.  Etter årsmøtet i LO Finans Postkom denne uken, ser det nå ut til at det denne gangen menes alvor. 

I flere år har det vært et uformelt samarbeid mellom LO Finans HK og LO Finans Postkom.  En blanding av lojalitetsfølelse og uenighet mellom forbundene Handel og Kontor i Norge og Postkom har ført til at en samling i ett og samme forbund har blitt problematisk.  LO Finans HK består av finansansatte fra 46 ulike finansforetak, og er den største av de to foreningene.  Det er derfor naturlig at også LO Finans Postkom flyttes over til Handel og Kontor i Norge. 

Etter at navnet LO Finans kom på plass, har det vært en merkbart større interesse både fra presse og finansansatte som ønsker å melde seg inn. Målet er å bli en seriøs utfordrer til det YS-tilknyttede Finansforbundet.  For å greie dette er det helt nødvendig at alle finansansatte samles i samme forbund.  Styret i LO Finans Postkom har nå vedtatt en overgang til Handel og Kontor senest innen utgangen av 2015.  

 Les hva HK-Nytt skriver om saken her.