LO Finans HK har i mange år hatt gode forbindelser til sine søsterorganisasjoner i de nordiske landene, og denne uken møttes disse på Royal Christiania Hotel i Oslo for å diskutere felles interesser.  

På programmet denne dagen sto et forrykende og brennaktuelt tema på dagsorden, idet markedsanalytiker Øystein Bortne fra Sparebank 1 Gruppen fortalte om hva han kunne se om framtiden i finansbransjen gjennom sin magiske glasskule.  Gjestene ble drillet i trender og muligheter som ligger foran oss i årene som kommer.  Finansbransjen vil være en bransje med sterkest behov for endring i årene fremover, og endringene vil komme raskere enn noen ønsker å forestille seg.  Digitalisering og automatisering vil by på store utfordringer i bransjen, og det vil være svært viktig at både ledelsen og de tillitsvalgte er godt informert om utviklingen i denne prosessen.

Deretter gjennomgikk Hellen Thylin fra Folksam lover og avtaler som regulerer den svenske alders- og uføretrygden, og Kim Eged Poulsen fra Alka foretok en gjennomgang de nye callsenterfunksjonene i Danmark.

Det ble også tid til en gjennomgang av statusen for søsterforeningene i Sverige, Danmark og Færøyene før møtet var over.